Integrated Field versiert het kinderziekenhuis in Thailand met glijbanen en een zwembad

Ontwerpstudio Integrated Field heeft kleurrijke gewelfde interieurs gemaakt vol met dieren en wolken om kinderen een plezierige ervaring te bieden in een ziekenhuis in Samut Sakhon, Thailand.

Speelse accenten in het EKH-kinderziekenhuis zijn onder meer een felgele glijbaan die spiraalsgewijs door de receptie loopt en dierenvormen boven ziekenhuisbedden en verlichte sterrenbeelden die als nachtlampjes fungeren.

EKH Children’s Hospital is genomineerd voor vrijetijds- en wellness-interieur van het jaar bij Dezeen Awards 2020.

Integrated Field wilde dat de jonge bezoekers van de medische faciliteit zich op hun gemak zouden voelen op een soms enge en onbekende plek.

De ontwerpers plaatsten grappige elementen, zoals wolken boven een binnenzwembad en zachte speelplekken in de wachtkamers, om kinderen af ​​te leiden die nerveus of onwel zouden kunnen zijn.

“Stel je voor dat je een kind bent dat er bang voor is om naar het ziekenhuis te gaan, de glijbaan zal je zeker doen stoppen met huilen”, zei de studio.

“De wachtruimte van elke kliniek is ontworpen als een speeltuin, wat een last wordt voor de ouders wanneer ze de kinderen moeten overtuigen het ziekenhuis te verlaten.”

Een binnenzwembad draagt ​​bij aan het plezier, met boogramen die cirkelvormige reflecties in het water vormen en witte wolken die de muren versieren tegen een hemelsblauwe achtergrond.

In de apotheek is de speelruimte zo ontworpen dat ouders gemakkelijk hun kosten in de gaten kunnen houden als ze aan de balie staan ​​te wachten.

Bogen boven deuropeningen en nissen en ronde zitgedeeltes werden allemaal ontworpen met het perspectief van het kind in gedachten, en deze architectonische elementen werden op hun hoogte geschaald.

De kamers zijn geschilderd in zachte pasteltinten, waaronder roze, blauw en geel.

“De pasteltint stimuleert het gebruik van de verbeeldingskracht van de kinderen”, zei Integrated Field tegen Dezeen.

“Als kind creëren we allemaal onze eigen denkbeeldige wereld wanneer we voor het eerst een ruimte ervaren”, voegde hij eraan toe. “Elke specifieke kleur verwijst naar een specifiek dier dat elke zone vertegenwoordigt, zoals hemelsblauw voor walvissen.”

Kamers voor overnachtingen krijgen dierenthema’s om ze aantrekkelijker te maken: walvis, schildpad, leeuw en konijn.

De omtrek van het dier wordt op het plafond uitgekozen zodat het overdag zichtbaar is. ‘S Nachts pikken zachte gloeilampen en glow in the dark-stroken een sterrenbeeld op dat fungeert als een geruststellend nachtlicht.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Birch Hotel by Red Deer neemt een 18e-eeuws Engels herenhuis over