Hou je huis koel en slaap beter

Verschillend onderzoek heeft aangetoond dat het goed voor je gezondheid is om in een volledig verduisterde kamer te slapen. Je slaapt er beter door, je wordt minder gemakkelijk wakker, bewust of onbewust en het versnelt je stofwisseling. Als je goed slaapt, voel je je ook beter. Maar niet alleen een goede nachtrust is een goede reden om je ramen te verduisteren. Verduisterde ramen zorgen er ook voor dat het zonlicht buiten blijft en je huis in de zomer koel blijft. Eén van de beste manieren om je ramen te verduisteren is het gebruik van verduisterende gordijnen.

Verschillende mogelijkheden om je ramen te verduisteren

Er zijn verschillende alternatieven om ervoor te zorgen dat er geen licht door je ramen naar binnen kan komen. Je kunt kiezen voor rolluiken of klapluiken. Een andere manier om licht buiten te houden is het gebruik van raamfolie. Ook kun je overwegen om ramen met donkere verf te bedekken, of je ramen op een andere manier dicht maken met een plaat. Ook het gebruik van aluminiumfolie is een veelgehoorde tip. Misschien wel de meest slimme manier om je huis donker te maken is het gebruik van verduisterende gordijnen.

Rolluiken of klapluiken

Rolluiken of klapluiken zijn een goede optie om je ramen af te schermen van licht dat van buitenaf komt. Maar deze zijn wel duur in aanschaf. De kosten kunnen oplopen tot duizend euro per raam voor het rolluik en daar komen dan nog kosten voor de bediening (elektrisch of handmatig) en de montage bij. Bovendien zijn rolluiken onderhevig aan slijtage en zullen regelmatig onderhouden moeten worden. Het voordeel van klapluiken is dat ze decoratief zijn. Het grote nadeel van deze luiken is dat je altijd je raam open moet doen, of naar buiten moet, om het luik dicht te doen.

Ramen verduisteren met folie of verf

Een veel gebruikte manier om ramen te verduisteren is het toepassen van raamfolie. Raamfolie is er in allerlei uitvoeringen. Het hoeft geen dure oplossing te zijn. Een belangrijk nadeel is dat zo’n folie lang niet altijd gemakkelijk te verwijderen is. Dat betekent dat je niet alleen in de zomer geen zon meer door de ramen krijgt, maar ook niet in de lente, winter of herfst. Voor huurders kan het een probleem zijn dat folie niet van de ramen af te krijgen is, als hij de woning verlaat en de verhuurder geen folie op de ramen wil. Hetzelfde geldt trouwens voor verduisterende verf.

Verduisterende gordijnen, het beste alternatief

Het gebruik van aluminiumfolie of een plaat is niet echt decoratief. Deze methodes zou je kunnen proberen als je slechts af en toe je ramen wil verduisteren. Verduisterende gordijnen zijn waarschijnlijk de meest aantrekkelijke manier om ervoor te zorgen dat je geen zonlicht in huis krijgt en je ook geen overlast hebt van straatverlichting. Je maakt het donker wanneer jij dat wil en je kunt ze open doen om het licht binnen te laten wanneer jij dat wil. Zo heb je meer licht in huis in de winter en hou je je huis donker en koel in de zomer. Er zijn talloze verschillende verduisterende gordijnen te verkrijgen. En de belangrijkste voordelen: ze zijn decoratief en efficiënt

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Anthem Preview