Europese markten sluiten iets hoger met focus op Brexit-impasse; Altice Europe stijgt met 24%

De pan-Europese Stoxx 600 sloot met 0,1% omhoog, waarbij de aandelen in basisbronnen met 2,4% stegen om de winst te leiden, terwijl banken daarentegen meer dan 1,6% daalden.

De EU drong er donderdag bij het VK op aan om af te zien van zijn plan om af te zien van het Brexit-terugtrekkingsakkoord en dreigde met juridische stappen, maar de Britse regering van premier Boris Johnson heeft gezworen om door te gaan met haar wetsvoorstel voor de interne markt, ondanks de erkenning dat de stap in strijd is met het internationaal recht.

Het VK en de EU proberen momenteel een handelsovereenkomst te bereiken vóór het einde van de overgangsperiode op 31 december, waarbij het VK de regels van de Wereldhandelsorganisatie zal volgen als er geen overeenkomst wordt bereikt.

Vrijdag kondigde Groot-Brittannië aan dat het zijn eerste grote handelsovereenkomst na de Brexit had gesloten en in principe instemde met een vrijhandelsovereenkomst met Japan. De voorlopige overeenkomst, die de goedkeuring van zowel het Britse als het Japanse parlement vereist, zal naar verwachting eind dit jaar in werking treden.

Wat gegevens betreft, groeide de Britse economie in juli met 6,6% op maandbasis, volgens de eerste schattingen die vrijdag werden gepubliceerd, terwijl de economie probeert te herstellen van de scherpe neergang veroorzaakt door door het coronavirus veroorzaakte lockdown-maatregelen.

In de Verenigde Staten stegen de Amerikaanse aandelen vrijdag tijdens een andere volatiele sessie toen de technologie opnieuw probeerde te herstellen van zijn recente inzinking. De Dow Jones Industrial Average handelde 190 punten hoger, oftewel 0,7%. De S&P 500 klom 0,4% terwijl de Nasdaq Composite vlak was.

Als we naar individuele aandelen kijken, heeft de Anglo-Australische mijnbouwtitaan Rio Tinto het vertrek aangekondigd van zijn CEO en twee senior executives na een uitgebreide aandeelhouderscampagne gericht op de sloop van twee Aboriginal-schuilplaatsen in de rotsen. De aandelen van het bedrijf stegen meer dan 4% op het nieuws.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Need For Speed Is Back Baby