Decada Muebles zet lokale vaartuigen in de schijnwerpers in het Escondido Oaxaca Hotel in Mexico

Interieursstudio Decada Muebles heeft dit boetiekhotel in Oaxaca City, Mexico gevuld met stukken gemaakt door ambachtslieden uit de regio.

Een meerderheid van het Escondido Oaxaca Hotel neemt een voormalig familiehuis over dat dateert uit de 19e eeuw.

Binnenin bevinden zich vier van de in totaal 12 kamers van het hotel – de laatste acht bevinden zich net buiten het huis in een modernere betonnen toren die is gebouwd door architect Alberto Kalach.

Deze mix van oud en nieuw beïnvloedde het ontwerp van het hotel van Decada Muebles, dat bijna uitsluitend is versierd met stukken die zijn vervaardigd door lokale ambachtelijke makers.

“We wilden een gevoel van tijdloosheid creëren in een authentiek Oaxaca-huis, waar de gasten de aanwezigheid van een ambachtelijke hand konden voelen door hun werk in elk hoekje en gaatje,” vertelde de interieurontwerpstudio Dezeen.

“Met een mix van minimalisme en strakke lijnen in onze meubelkeuzes, en het weelderige landschap en tuinontwerp, wilden we de mogelijkheid van ontspanning en een gevoel van sereniteit maximaliseren als de onderliggende staat terwijl we in het hotel waren.”

Gasten komen het hotel binnen via het oude huis en lopen door een ruime lobby die is bezaaid met extra grote terracotta plantenpotten.

Rode bakstenen lopen over de vloer, terwijl de muren losjes zijn gepleisterd met stucwerk – vervaagde verfvlekken die zijn achtergelaten uit de oude inrichting van het huis zijn nog steeds zichtbaar.

Deze rustieke muren gaan door in het restaurant, dat een menu met Mexicaans fusiongerechten serveert.

Lokale ambachtslieden hebben Sabino, een Mexicaans hout, gebruikt om de tafels en stoelen te maken die overal in de kamer verschijnen. Ze vormen een aanvulling op een gerasterde houten plank die openlijk drankflessen en glaswerk toont.

De vloer hier is bekleed met lokaal geproduceerde groene cementtegels – de kleur is specifiek gekozen met een subtiele knipoog naar Cantera, een groen getint vulkanisch gesteente dat afkomstig is uit Oaxaca en dat werd gebruikt om verschillende van zijn gebouwen en wegen te bouwen.

Als ze niet ontspannen rond het zwembad, dat zich op het dak bevindt, kunnen gasten terecht in de split-level “cultuurkamer”.

Het omvat een kleine bibliotheek en een gezellige zithoek met vazen ​​in aardetinten.

Gastenkamers in het oude huis en de betonnen toren zijn afgewerkt met hetzelfde materiaalpalet dat overal in de gemeenschappelijke ruimtes van het Escondido Oaxaca Hotel is toegepast.

Groen getinte cementtegels bedekken oppervlakken in de en-suite badkamers en sabinohout is gebruikt om de bijzettafels, bedframes en luiken van de kamers te maken, die naar achteren kunnen worden geschoven om balkons of met gebladerte gevulde patio’s te onthullen.

Details zoals de geweven hoofdeinden van palmbladeren werden ook op maat gemaakt in Oaxaca.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Breaking Bad Returns