De Europese Centrale Bank zou beleidsaanpassingen kunnen aankondigen na schokinflatiecijfers

Marktwachters denken dat de Europese Centrale Bank (ECB) haar beleid deze week zou kunnen verfijnen en misschien zelfs de Federal Reserve zou kunnen volgen door haar inflatiedoelstellingen op de langere termijn te herzien.

De Raad van Bestuur van de ECB komt woensdag en donderdag bijeen om haar monetairbeleidskoers en haar beoordeling van de economie van de eurozone te bespreken. Sinds de laatste bijeenkomst lieten de economische gegevens tekenen zien van een vertraging van het herstel, de euro is in waarde gestegen en de kerninflatie zakte in augustus naar een nieuw dieptepunt.

Hoewel de meerderheid van de analisten niet veel beleidsmaatregelen verwacht en denkt dat de ECB tot december zal wachten, is er een kleine kans op aanpassingen in haar richtlijnen deze week, ondersteund door projecties van nieuwe medewerkers.

“Als reactie op een neerwaartse herziening van de inflatievooruitzichten op middellange termijn, verwachten we dat de ECB morgen haar richtlijnen bij de Raad van Bestuur zal bijstellen”, zei Florian Heise van Berenberg in een onderzoeksnota.

“De ECB kan meer dan voorheen benadrukken dat de envelop van 1,35 biljoen euro van het PEPP (het pandemie-noodopkoopprogramma van de ECB) een doel is en geen plafond.”

De eenheidsmunt is aanzienlijk in waarde gestegen sinds het dieptepunt in maart, waardoor goederen uit de eurozone duurder werden voor de rest van de wereld en de prijsdruk van geïmporteerde goederen werd gedempt.

“De appreciatie van de euro begint hoofdpijn te worden voor de ECB”, zei Dirk Schumacher, een ECB-watcher bij Natixis.

“Hoewel het nog geen punt heeft bereikt waarop een meerderheid in de Raad van Bestuur de noodzaak van actie ziet, verwachten we enige ‘verbale interventie’ van president (Christine) Lagarde tijdens de persconferentie, waaruit blijkt dat de ECB bereid is om het beleid verder te versoepelen. dit nodig wordt geacht. “

Om de zaken ingewikkelder te maken voor de in Frankfurt gevestigde ECB, betekent de recente beleidsverschuiving van de Federal Reserve naar een gemiddelde inflatiedoelstelling dat de rentetarieven in de VS langer zullen dalen en dat de dollar meer onder druk komt te staan.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Battlefield 1 First Look