De beste plaatsen om met een beperkt budget te bezoeken in Europa

Europa vormt een onweerstaanbare uitdaging voor de budgetreiziger. Een krachtige mix van cultuur, landschap en geschiedenis aan de ene kant en een geldverslindend monster aan de andere kant, het kan lastig zijn om aan je dagelijkse toelage te blijven.

De Albanese kust

Bent u op zoek naar mediterrane zon en strand, maar strekt uw budget zich niet uit tot Capri of de Côte d’Azur? Ga gewoon verder naar het oosten en u zult zonovergoten stranden vinden die onaangetast zijn door moderne ontwikkelingen. Albanië is een van de goedkoopste landen van Europa, en wordt nog niet onderzocht door de toeristenhordes. Aan de zuidelijke Ionische kust omlijsten steile grijze bergen azuurblauwe zeeën en gouden zandstranden.

Sarajevo, Bosnië – Herzegovina

Hoewel de littekens van Sarajevo’s verleden als belegerde stad nog steeds zichtbaar zijn – in de overblijfselen van mortiergranulaat-explosies, gevuld met rode hars om ‘Sarajevo Roses’ te vormen en in de musea die de gruwelen van Sniper Alley documenteren, bruist de stad van vandaag van het leven.

Een van de meest gastvrije hoofdsteden van Europa, de centrale wijk Baščaršija, is een genot om doorheen te dwalen, te snuffelen in de bazaar uit het Ottomaanse tijdperk of te blijven hangen bij een Bosnische koffie, terwijl de after-hours scene eigenzinnig en cool is, met weggestopt drinkgaten en een steeds evoluerende clubscene.

Bansko, Bulgarije

Het kan een uitdaging zijn om de hellingen op te gaan zonder de bank te verslaan, niet in de laatste plaats omdat de belangrijkste Alpenresorts zich in enkele van de duurste landen van Europa bevinden. Oost-Europa heeft echter een paar intrigerende skibestemmingen, waaronder het Bansko in Bulgarije op het Pirin-gebergte.

Tsjechië

Hoewel het immer populaire Praag niet echt de spotgoedkope stedentripbestemming is die het ooit was, zul je Tsjechië nog steeds zien als een land met een goede prijs voor onafhankelijk reizen. Het land dat Pilsner heeft uitgevonden, is terecht beroemd vanwege de productie van een deel van Tsjechië – tegen redelijk goede prijzen.

In Tsjechië varieert de keuze aan drinkplaatsen van traditionele bierhallen en kloostertaveernes tot een nieuwe generatie microbrouwerijen. Vervolg de Tsjechische bierroute met een bezoek aan de Pilsner Urquell-brouwerij in Pilsen, voordat je naar de minder bekende plekken van het land gaat, zoals het charmante Tsjechië, een Praag van een pintformaat zonder de toeristen.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Het onderwaterdatacenter van Microsoft duikt na twee jaar weer op