Coronavirus: 300.000 gedwongen ontslagen in juni en juli

Britse werkgevers planden meer dan 300.000 ontslagen in juni en juli, omdat de uitbraak van het coronavirus zijn tol eiste op de werkplek.

1.784 bedrijven maakten plannen om in juli bijna 150.000 banen te schrappen, bijna een zevenvoudige toename ten opzichte van juli 2019.

De cijfers zijn verkregen door een BBC Freedom of Information-verzoek.

In juni dienden 1.888 werkgevers plannen in voor 156.000 banenverlies, een verzesvoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar.

Door de blokkering van het coronavirus en de daaruit voortvloeiende recordbrekende economische neergang werden restaurants en winkels gesloten en werd het reizen stilgelegd, waardoor veel bedrijven gedwongen werden personeel in te krimpen.

Een woordvoerder van de regering benadrukte dat het al 9,6 miljoen banen had beschermd door middel van het Job Retention Scheme, en dat het miljarden aan leningen en subsidies aan duizenden bedrijven had uitbetaald.

“We blijven levensonderhoud en inkomen ondersteunen via ons Plan voor banen om ervoor te zorgen dat niemand zonder hoop of kansen komt te zitten. Dit omvat een retentiebonus van £ 1.000 voor bedrijven die verlof werknemers weer aan het werk kunnen krijgen”, zei hij.

“We creëren ook nieuwe rollen voor jongeren met ons Kickstart-programma, creëren prikkels voor opleiding en leerlingplaatsen, en ondersteunen en beschermen banen in de toeristische en horecasector door onze btw-verlaging en de Eat Out to Help Out-regeling van vorige maand.”

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Virtua Tennis 5 Announced