Britse economie zet herstel in juli voort

De Britse economie groeide volgens officiële cijfers in juli met 6,6%, maar blijft ver onder het pre-pandemische niveau.

Het is de derde maand op rij dat de economie groeit.

Maar het Office for National Statistics (ONS) zei dat het VK “nog maar iets meer dan de helft van de verloren output als gevolg van het coronavirus heeft teruggevonden”.

Kappers, pubs en restaurants droegen bij aan de groei nadat bedrijven in juli mochten heropenen.

Is de Britse economie terug op het niveau van vóór het coronavirus?

Zeker niet. De Britse economie – die wordt gemeten aan de hand van de waarde en het volume van de goederen en diensten die het produceert – is nog steeds 11,7% kleiner dan in februari, voordat lockdown werd opgelegd.

De groei in juli was ook trager dan de groei van 8,7% in juni.

Er zijn echter bemoedigende signalen. Thomas Pugh, Britse econoom bij Capital Economics, zei dat de heropening van restaurants en pubs betekende dat de sector van de accommodatie- en voedseldiensten tussen juni en juli “met maar liefst 140,8% steeg”.

Dit had een domino-effect voor de alcoholindustrie, die groeide met 32,7%.

Door jongeren bezig te houden terwijl ze thuis waren, bleef ook de vraag naar speelgoed en spelletjes toenemen, zei de ONS, terwijl vakanties in het VK campings, cottages en caravanparken ondersteunden “vanwege een grote toename van vakanties bij thuisblijven”.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Gezondheidsveranderingen die moeten worden aangebracht voordat u zwanger wordt