Birch Hotel by Red Deer neemt een 18e-eeuws Engels herenhuis over

Architectuurstudio Red Deer voerde een ingetogen revisie uit van een eeuwenoud herenhuis in de buurt van Hertfordshire, Engeland, om het Birch-hotel te vormen, dat is ontworpen om het idee van luxe uit te dagen.

Birch ligt op een landgoed van 55 hectare in de Engelse stad Cheshunt en is gevestigd in een monumentaal bakstenen herenhuis dat dateert uit 1763.

Het hotel met 140 kamers is het geesteskind van ondernemer Chris King en voormalig directeur van het Londense Ace Hotel, Chris Penn, met interieurs van architectuurstudio Red Deer.

Met respect voor het grandioze karakter van het landhuis, wilde de studio dat Birch de perceptie van luxe hotels zou veranderen.

“[We] beschouwen de term ‘luxe’ als gedegradeerd door overmatig gebruik, en de parameters van wat een ‘luxehotel’ is, kunnen lastig te definiëren zijn”, aldus Red Deer.

“Voor [ons] komt luxe voort uit het creëren van een betekenisvolle emotionele band tussen de hotelgast en de ruimte die ze bewonen.”

“Nu het landschap voor luxe gastvrijheid is geëvolueerd, is de taak nu gericht op het creëren van een unieke en gepersonaliseerde één-op-één-ervaring voor gasten”, vervolgde het.

“Hotels zijn niet alleen slaapkamers met slimme technologie, maar herinneringen makende ervaringen die waarde en loyaliteit creëren.”

De kamers van het Birch hotel zijn daarom enigszins teruggetrokken qua uiterlijk, afgewerkt met wit geschilderde muren, zichtbare draadverlichting en eenvoudige rotan hoofdeinden.

Ook televisies en bureaus zijn doelbewust weggelaten, zodat gasten zich volledig kunnen losmaken van de stress van alledag.

Elke kamer heeft een op maat gemaakte parkeerservice die Red Deer de in Londen gevestigde ontwerper Jan Hendzel heeft laten maken samen met ontwerper Charlotte Kidger, keramiste Emma Louise Payne en metaalsmid Lucie Naujalis.

De stands zijn verankerd door kleurrijke bol- of pilvormige sokkels die Kidger heeft gemaakt van afvalplastic, vastgehouden door esdoorn- en essenhouten frames gemaakt door Hendzel.

De spaken van het frame strekken zich uit tot kledinghaken, balanceren bloemenvazen ​​van Payne of ondersteunen handgeslagen koperen schalen van Naujalis die snuisterijen zoals sleutels of contant geld kunnen bevatten.

Gamezeen is a Zeen theme demo site. Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Categories

  • No categories
More Stories
Gamers Love Vintage Cars In Games