Het gezond houden van uw aanstaande baby begint lang voordat u zwanger wordt. Dit is wat u moet doen voordat u probeert zwanger te worden om een bloeiende zwangerschap (en baby) te krijgen.
Gooi uw anticonceptie
Voordat je zwanger kunt worden, moet je dat natuurlijk doen. Maar het is meestal niet zo eenvoudig als stoppen en de volgende week zwanger worden. U moet stoppen met het gebruik van orale anticonceptiva, NuvaRing of de pleister ongeveer twee cycli voordat u zwanger wilt worden; een maand eerder; en laat de laatste dosis injecteerbaar, zoals Depo-Provera, drie maanden voor de conceptie uitdoven
Breng de weegschaal in evenwicht
Studies hebben aangetoond dat zowel ondergewicht als overgewicht een gezondheid van de foetus kan hebben. Praat met uw zorgverlener om te bepalen wat uw ideale gewicht is en welke stappen u moet nemen om daar te komen.
Los het op
Zelfs als u op uw ideale gewicht bent, heeft het voordelen om eerder lichamelijk actief te zijn. Hoe fitter u bent, hoe gemakkelijker uw zwangerschap en bevalling kan zijn. U kunt doorgaan met uw regime als u al actief bent; zorg er alleen voor dat u het niet overdrijft. Vlak voordat je zwanger wordt, is dit niet het moment om te trainen voor een marathon of om enorme gewichten op te heffen.
Geef de koffie door
Het onderzoek naar het effect van cafeïne op vruchtbaarheid en zwangerschap is tegenstrijdig – sommige onderzoeken melden dat cafeïne bijdraagt aan een miskraam; anderen beweren van niet. Voor de zekerheid adviseren experts 200 milligram per dag (ongeveer twee kopjes koffie van 6 ounce).
Kom tot rust
Stress kan de vruchtbaarheid, zwangerschap en de gezondheid van een baby beïnvloeden. In één onderzoek ontdekten onderzoekers dat de kans op zwangerschap groter was tijdens maanden waarin paren aangaven dat ze zich goed en ontspannen voelden, en minder waarschijnlijk in maanden dat de paren zich gespannen of depressief voelden.
Ruim je dieet op
Je bent echt wat je eet. En zo is uw aanstaande baby. Om uw zwangerschap goed te beginnen, eet u voedsel uit elk van de vijf voedselgroepen: fruit, groenten, granen, magere eiwitten (zoals kip, eieren en bonen) en zuivelproducten.