Categories
Interior

Decada Muebles zet lokale vaartuigen in de schijnwerpers in het Escondido Oaxaca Hotel in Mexico

Interieursstudio Decada Muebles heeft dit boetiekhotel in Oaxaca City, Mexico gevuld met stukken gemaakt door ambachtslieden uit de regio.

Een meerderheid van het Escondido Oaxaca Hotel neemt een voormalig familiehuis over dat dateert uit de 19e eeuw.

Binnenin bevinden zich vier van de in totaal 12 kamers van het hotel – de laatste acht bevinden zich net buiten het huis in een modernere betonnen toren die is gebouwd door architect Alberto Kalach.

Deze mix van oud en nieuw beïnvloedde het ontwerp van het hotel van Decada Muebles, dat bijna uitsluitend is versierd met stukken die zijn vervaardigd door lokale ambachtelijke makers.

“We wilden een gevoel van tijdloosheid creëren in een authentiek Oaxaca-huis, waar de gasten de aanwezigheid van een ambachtelijke hand konden voelen door hun werk in elk hoekje en gaatje,” vertelde de interieurontwerpstudio Dezeen.

“Met een mix van minimalisme en strakke lijnen in onze meubelkeuzes, en het weelderige landschap en tuinontwerp, wilden we de mogelijkheid van ontspanning en een gevoel van sereniteit maximaliseren als de onderliggende staat terwijl we in het hotel waren.”

Gasten komen het hotel binnen via het oude huis en lopen door een ruime lobby die is bezaaid met extra grote terracotta plantenpotten.

Rode bakstenen lopen over de vloer, terwijl de muren losjes zijn gepleisterd met stucwerk – vervaagde verfvlekken die zijn achtergelaten uit de oude inrichting van het huis zijn nog steeds zichtbaar.

Deze rustieke muren gaan door in het restaurant, dat een menu met Mexicaans fusiongerechten serveert.

Lokale ambachtslieden hebben Sabino, een Mexicaans hout, gebruikt om de tafels en stoelen te maken die overal in de kamer verschijnen. Ze vormen een aanvulling op een gerasterde houten plank die openlijk drankflessen en glaswerk toont.

De vloer hier is bekleed met lokaal geproduceerde groene cementtegels – de kleur is specifiek gekozen met een subtiele knipoog naar Cantera, een groen getint vulkanisch gesteente dat afkomstig is uit Oaxaca en dat werd gebruikt om verschillende van zijn gebouwen en wegen te bouwen.

Als ze niet ontspannen rond het zwembad, dat zich op het dak bevindt, kunnen gasten terecht in de split-level “cultuurkamer”.

Het omvat een kleine bibliotheek en een gezellige zithoek met vazen ​​in aardetinten.

Gastenkamers in het oude huis en de betonnen toren zijn afgewerkt met hetzelfde materiaalpalet dat overal in de gemeenschappelijke ruimtes van het Escondido Oaxaca Hotel is toegepast.

Groen getinte cementtegels bedekken oppervlakken in de en-suite badkamers en sabinohout is gebruikt om de bijzettafels, bedframes en luiken van de kamers te maken, die naar achteren kunnen worden geschoven om balkons of met gebladerte gevulde patio’s te onthullen.

Details zoals de geweven hoofdeinden van palmbladeren werden ook op maat gemaakt in Oaxaca.

Categories
Interior

Thomas Heatherwick en Ab Rogers spreken op de virtuele Workplace Wellbeing by Design-conferentie

Dezeen-promotie: Workplace Wellbeing by Design is een online evenement van een week dat plaatsvindt tijdens het London Design Festival van dit jaar, dat de complexe relatie tussen design en welzijn op de werkplek onderzoekt.

Workplace Wellbeing by Design, dat plaatsvindt van 14 tot 18 september 2020, omvat lezingen door leiders in de architectuur- en designindustrie, waaronder Thomas Heatherwick, Ab Rogers en HOK senior director van WorkPlace, Kay Sargent.

Deze creatievelingen zullen worden vergezeld door meer corporate figuren zoals Bruce Daisley, die Twitter ontwikkelde voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten; Cees van der Spek, communicatiedirecteur EDGE; en werkplek theoreticus Jeremy Myerson.

Andere sprekers zijn onder meer biometrische Nikita Mikhailov, die nieuwe datagestuurde biometrische technieken voor werkgevers en werknemers bespreekt, en Maaind-oprichter Martin Dinov, die zal schetsen hoe AI kan worden ingezet voor het welzijn op de werkplek.

Gedurende vijf dagen zullen vijf sessies van 75 minuten de kwesties van werkplekontwerp onderzoeken vanuit verschillende gezichtspunten, waaronder technologie en diversiteit, evenals de impact van de Covid-19-pandemie.

Elke sessie wordt georganiseerd door auteur en ontwerpcommentator Aidan Walker en wordt opgesplitst in drie secties: een keynote, een praktische case study.

De eerste dag, de Well Workplace genaamd, begint met een gesprek tussen Rogers en Heatherwick over hun werk voor Maggie’s Centers.

Terwijl de twee architecten bespreken hoe ze hebben geprobeerd de gebouwde omgeving te gebruiken om de psychologie van de bewoners te beïnvloeden, zal Maggie’s CEO Laura Lee de architectuurfilosofie van de organisatie toelichten.

Dag twee, geleid door Dinov, zal zich concentreren op de slimme werkplek en de impact van technologieën zoals AI op het welzijn. EDGE’s van der Spek zal ook de ideeën achter de opdracht onthullen voor het bestaande project van het bedrijf in Amsterdam en het nieuwe project op London Bridge.

“Mensen praten al een generatie over – en ontwerpen voor – psychologische diversiteit, evenals de controle van het individu over hun fysieke omgeving,” zei Walker.

“Sensortechnologie heeft een geheel nieuwe betekenis gegeven aan het slimme gebouw en de impact van kunstmatige intelligentie staat voor de deur”, vervolgde hij. “Het is tijd om de balans op te maken en Covid-19 heeft valuta en urgentie aan de discussie toegevoegd.”

Dag drie, de Human / Humane Workplace, wordt geleid door Swann, wiens boek The Human Workplace het interieur en gedragsontwerp onderzoekt.

Swann zal worden vergezeld door architect Giuseppe Boscherini, Mikhailov en directeur van Chapmanbdsp ontwerpadviesbureau Ian Duncombe om “psychosociaal ondersteunend ontwerp” te bespreken.

Dag vier, geleid door HOK’s Sargent, zal zich concentreren op creativiteit, productiviteit en diversiteit in discussies met Ricoh’s werkplekdiensten-directeur Simone Fenton-Jarvis en MoreySmith-directeur Linda Morey Burrows.

Kate Davies van vastgoedbedrijf CBRE en Catherine Thomas, CEO van Art Acumen, zullen ook deelnemen aan het gesprek.

Categories
Interior

Birch Hotel by Red Deer neemt een 18e-eeuws Engels herenhuis over

Architectuurstudio Red Deer voerde een ingetogen revisie uit van een eeuwenoud herenhuis in de buurt van Hertfordshire, Engeland, om het Birch-hotel te vormen, dat is ontworpen om het idee van luxe uit te dagen.

Birch ligt op een landgoed van 55 hectare in de Engelse stad Cheshunt en is gevestigd in een monumentaal bakstenen herenhuis dat dateert uit 1763.

Het hotel met 140 kamers is het geesteskind van ondernemer Chris King en voormalig directeur van het Londense Ace Hotel, Chris Penn, met interieurs van architectuurstudio Red Deer.

Met respect voor het grandioze karakter van het landhuis, wilde de studio dat Birch de perceptie van luxe hotels zou veranderen.

“[We] beschouwen de term ‘luxe’ als gedegradeerd door overmatig gebruik, en de parameters van wat een ‘luxehotel’ is, kunnen lastig te definiëren zijn”, aldus Red Deer.

“Voor [ons] komt luxe voort uit het creëren van een betekenisvolle emotionele band tussen de hotelgast en de ruimte die ze bewonen.”

“Nu het landschap voor luxe gastvrijheid is geëvolueerd, is de taak nu gericht op het creëren van een unieke en gepersonaliseerde één-op-één-ervaring voor gasten”, vervolgde het.

“Hotels zijn niet alleen slaapkamers met slimme technologie, maar herinneringen makende ervaringen die waarde en loyaliteit creëren.”

De kamers van het Birch hotel zijn daarom enigszins teruggetrokken qua uiterlijk, afgewerkt met wit geschilderde muren, zichtbare draadverlichting en eenvoudige rotan hoofdeinden.

Ook televisies en bureaus zijn doelbewust weggelaten, zodat gasten zich volledig kunnen losmaken van de stress van alledag.

Elke kamer heeft een op maat gemaakte parkeerservice die Red Deer de in Londen gevestigde ontwerper Jan Hendzel heeft laten maken samen met ontwerper Charlotte Kidger, keramiste Emma Louise Payne en metaalsmid Lucie Naujalis.

De stands zijn verankerd door kleurrijke bol- of pilvormige sokkels die Kidger heeft gemaakt van afvalplastic, vastgehouden door esdoorn- en essenhouten frames gemaakt door Hendzel.

De spaken van het frame strekken zich uit tot kledinghaken, balanceren bloemenvazen ​​van Payne of ondersteunen handgeslagen koperen schalen van Naujalis die snuisterijen zoals sleutels of contant geld kunnen bevatten.

Categories
Interior

Integrated Field versiert het kinderziekenhuis in Thailand met glijbanen en een zwembad

Ontwerpstudio Integrated Field heeft kleurrijke gewelfde interieurs gemaakt vol met dieren en wolken om kinderen een plezierige ervaring te bieden in een ziekenhuis in Samut Sakhon, Thailand.

Speelse accenten in het EKH-kinderziekenhuis zijn onder meer een felgele glijbaan die spiraalsgewijs door de receptie loopt en dierenvormen boven ziekenhuisbedden en verlichte sterrenbeelden die als nachtlampjes fungeren.

EKH Children’s Hospital is genomineerd voor vrijetijds- en wellness-interieur van het jaar bij Dezeen Awards 2020.

Integrated Field wilde dat de jonge bezoekers van de medische faciliteit zich op hun gemak zouden voelen op een soms enge en onbekende plek.

De ontwerpers plaatsten grappige elementen, zoals wolken boven een binnenzwembad en zachte speelplekken in de wachtkamers, om kinderen af ​​te leiden die nerveus of onwel zouden kunnen zijn.

“Stel je voor dat je een kind bent dat er bang voor is om naar het ziekenhuis te gaan, de glijbaan zal je zeker doen stoppen met huilen”, zei de studio.

“De wachtruimte van elke kliniek is ontworpen als een speeltuin, wat een last wordt voor de ouders wanneer ze de kinderen moeten overtuigen het ziekenhuis te verlaten.”

Een binnenzwembad draagt ​​bij aan het plezier, met boogramen die cirkelvormige reflecties in het water vormen en witte wolken die de muren versieren tegen een hemelsblauwe achtergrond.

In de apotheek is de speelruimte zo ontworpen dat ouders gemakkelijk hun kosten in de gaten kunnen houden als ze aan de balie staan ​​te wachten.

Bogen boven deuropeningen en nissen en ronde zitgedeeltes werden allemaal ontworpen met het perspectief van het kind in gedachten, en deze architectonische elementen werden op hun hoogte geschaald.

De kamers zijn geschilderd in zachte pasteltinten, waaronder roze, blauw en geel.

“De pasteltint stimuleert het gebruik van de verbeeldingskracht van de kinderen”, zei Integrated Field tegen Dezeen.

“Als kind creëren we allemaal onze eigen denkbeeldige wereld wanneer we voor het eerst een ruimte ervaren”, voegde hij eraan toe. “Elke specifieke kleur verwijst naar een specifiek dier dat elke zone vertegenwoordigt, zoals hemelsblauw voor walvissen.”

Kamers voor overnachtingen krijgen dierenthema’s om ze aantrekkelijker te maken: walvis, schildpad, leeuw en konijn.

De omtrek van het dier wordt op het plafond uitgekozen zodat het overdag zichtbaar is. ‘S Nachts pikken zachte gloeilampen en glow in the dark-stroken een sterrenbeeld op dat fungeert als een geruststellend nachtlicht.

Categories
Tech

Motorola beweert dat de Razr 200.000 keer kan folden.

Exclusief: het bedrijf laat ons zien dat je het 5 jaar lang 100 keer per dag kunt vouwen.

Voor mijn Motorola Razr (sept. 2020) review heb ik de nieuwe opvouwbare telefoon gedurende 10 dagen getest. Af en toe reageerde een toeschouwer met ongeloof als ik de telefoon opende of sloot. Een vrouw die achter de kassa van een to-go-raam in een coffeeshop werkte, verzamelde haar collega’s en vroeg me hen te laten zien hoe de Razr dubbelgevouwen was. Ze waren allemaal sociaal verwijderd en droegen maskers. Toen ik het scherm demonstreerde als papier, antwoordde ze: “Dat is geweldig. Waar kan ik er een krijgen?”

En dat is de “magie” van opvouwbare telefoons in de kern. Ze doen schijnbaar het onmogelijke door je iets rechthoekigs en stijfs te laten nemen en het in iets kleiner dan een onderzetter voor drinken te laten vouwen. Die magie komt voort uit jaren van ontwerp, testen en herzieningen. En de ingenieurs en ontwerpers die aan de nieuwe Motorola Razr hebben gewerkt, weten dat het allesbehalve magie is om een ​​6,2-inch telefoon in tweeën te vouwen.

Maar al dat werk kan gemakkelijk worden overschaduwd. Het waren recensie-eenheden van de Samsung Galaxy Fold uit 2019 die de vlag hieven over hoe vouwschermen in de echte wereld zouden werken. Een aantal van hen had defecten waardoor stof of andere deeltjes onder het scherm terechtkwamen en grote schade aanrichtten. Alle zorgen die mensen hadden over opvouwbare displays werden onmiddellijk versterkt.

In februari van dit jaar bracht Motorola na maanden van vertragingen zijn Razr (2019) uit met een opvouwbaar scherm en het videoteam van CNET testte de duurzaamheid van het scherm. Mijn collega Chris Parker gebruikte een FoldBot en probeerde 100.000 keer de telefoon te openen en te sluiten. Na 27.000 keer vouwen kon de Razr (2019) niet verder worden getest. Terugblikkend op de test en hoe SquareTrade zijn FoldBot heeft aangepast om de Razr te kunnen gebruiken, concludeerde Parker:

“Voelt [de Razr (2019)] aan als een duurzame, veerkrachtige telefoon die bestand is tegen langdurig gebruik in de echte wereld? Voor mij wel.”

Door deze incidenten kunt u zich afvragen of opvouwbare schermen wel duurzaam zijn. En zo ja, hoe weten we dat dan? Jeff Snow, algemeen manager innovatieproducten bij Motorola, vindt het normaal om duurzaamheidsvragen te stellen over opvouwbare schermen.

“Het nieuwe aan de telefoon is dat het scherm openvouwt en je hem kunt verlichten”, aldus Snow. “Mensen zijn niet gewend aan telefoons met die kamerschermen. Dus de vragen in hun hoofd zijn: ‘Gaat het duren?’ ‘Hoe vaak kan ik die actie eigenlijk doen?’ ”

Motorola beweert dat het scherm van zijn nieuwe Razr (2020) 200.000 keer kan worden opgevouwen. Om u een idee te geven hoeveel dat zijn, zou u de telefoon gedurende 5 jaar 100 keer per dag kunnen openen en sluiten en nog steeds niet op dat aantal kunnen drukken.

Categories
Tech

Tech tent – de technische heropleving van Berlijn

Als een groot land in Europa het bijzonder goed heeft gedaan in de strijd tegen Covid-19, dan is het Duitsland.

Nu lijkt de tech-industrie sneller uit lockdown te komen dan andere en in de Tech Tent van deze week beoordelen we wat het ons kan vertellen over het nieuwe normaal.

Ik ben net teruggekeerd naar Londen van een vijfdaagse trip naar Berlijn, een stad die veel meer normaal aanvoelde dan waar ik ook ben in de afgelopen zes maanden.

De straten waren druk, net als de restaurants – zonder reservering werden we weggestuurd van een populaire plek. De meeste mensen leken nauwgezet om te gaan met het dragen van een gezichtsbedekking in het openbaar vervoer en in plaatsen zoals musea, en hoewel ze een beetje stiller waren dan normaal, moest ik toch op een paar S-Bahn-treinen staan.

Toen ik op de Berliner Messe verscheen, het gigantische kermisterrein in het westen van de stad waar begin september de jaarlijkse IFA-show wordt gehouden, was het echter doodstil. Maar ik was naar de directeur van de show, Jens Heithecker, gekomen na wat in de gegeven omstandigheden een triomf was geweest.

Er was een echt live IFA geweest, zij het op kleine schaal en slechts drie dagen geduurd met een handvol exposanten en geen gelegenheid voor het grote publiek om de gadgets te komen bekijken.

Maar hij zei dat hij ook trots was dat ze erin waren geslaagd om zelfs een beperkte show op te voeren terwijl elk ander evenement was geannuleerd en zelfs de CES van volgend jaar in Las Vegas ervoor had gekozen om virtueel te gaan.

“We hebben veel andere shows gezien die het alleen virtueel probeerden te doen en de impact van de shows was veel lager dan die van ons. En we zagen de vreugde in de ogen van onze aanwezigen toen ze elkaar hier weer voor het eerst ontmoetten.”

Nu hoopt hij dat in september 2021 een IFA op volle sterkte met meer dan 200.000 bezoekers terugkomt.

Aan de andere kant van de stad, dicht bij waar de muur die Oost en West scheidde, stond, vond ik een soortgelijk optimisme bij een startup-ruimte genaamd Factory Berlin.

Borden aan de deur benadrukten de noodzaak van gezichtsmaskers tijdens het bewegen door het gebouw, en dat ongeplande gasten niet mochten komen, maar in het café klonk het geroezemoes van een gesprek tussen een groep jonge ondernemers.

Catherine Bischoff, Chief Relation Officer voor Factory Berlin, legde uit dat deze plek in de donkere dagen van maart en april nooit helemaal gesloten was. Minstens één grote co-workingruimte in Londen sloot zijn deuren om nooit meer te openen.

Terwijl veel van de duizend mensen die deze plek gebruikten vóór de pandemie nog op afstand werkten, was een aanzienlijke minderheid teruggekeerd.

Categories
Tech

Het onderwaterdatacenter van Microsoft duikt na twee jaar weer op

Twee jaar geleden bracht Microsoft een datacenter tot zinken voor de kust van Orkney in een wild experiment.

Dat datacenter is nu uit de oceaanbodem gehaald en Microsoft-onderzoekers beoordelen hoe het heeft gepresteerd en wat ze ervan kunnen leren over energie-efficiëntie.

Geen mensen, weinig mislukkingen

Hun eerste conclusie is dat de cilinder vol met servers een lager uitvalpercentage had dan een conventioneel datacenter.

Toen de container ongeveer een halve mijl uit de kust van de zeebodem werd gehaald nadat hij daar in mei 2018 was geplaatst, waren slechts acht van de 855 servers aan boord defect.

Dat is heel goed te vergelijken met een conventioneel datacenter.

“Ons uitvalpercentage in het water is een achtste van wat we op het land zien”, zegt Ben Cutler, die leiding heeft gegeven aan wat Microsoft Project Natick noemt.

Het team speculeert dat de grotere betrouwbaarheid mogelijk verband houdt met het feit dat er geen mensen aan boord waren en dat er stikstof in plaats van zuurstof in de capsule werd gepompt.

“We denken dat het te maken heeft met deze stikstofatmosfeer die corrosie vermindert en koel is, en mensen die niet met dingen bonzen”, zegt Cutler.

Orkney werd door Microsoft voor de proef gekozen, deels omdat het een centrum was voor onderzoek naar hernieuwbare energie op een plek waar het klimaat gematigd was – misschien zelfs kil. Het idee was dat de kosten voor het koelen van computers lager zouden zijn als ze onder water stonden.

Categories
Tech

Google zegt dat de CO2-voetafdruk nu nul is

Google zegt dat het zijn hele koolstofvoetafdruk heeft weggevaagd door te investeren in “hoogwaardige koolstofcompensaties”.

Het werd in 2007 koolstofneutraal en zegt dat het nu alle koolstof die het ooit heeft gecreëerd, heeft gecompenseerd.

Het was ook de bedoeling om tegen 2030 al zijn datacenters en kantoren op koolstofvrije energie te laten draaien, heeft CEO Sundar Pichai aangekondigd.

Andere grote technologiebedrijven hebben ook toegezegd hun koolstofgebruik te verminderen of te elimineren.

De heer Pichai zei dat de belofte van Google om tegen 2030 alleen koolstofvrije energie te gebruiken, de “grootste duurzame moonshot tot nu toe” was.

“We gaan dingen doen als het koppelen van wind- en zonne-energiebronnen en het vergroten van ons gebruik van batterijopslag”, zei hij.

“En we werken aan manieren om AI [kunstmatige intelligentie] toe te passen om onze elektriciteitsvraag en prognoses te optimaliseren.”

Het streven zou de komende vijf jaar 12.000 banen creëren, voegde de heer Pichai eraan toe.

Greenpeace zei dat Google met zijn ambitie “een nieuwe hoge lat voor de sector” legt.

Categories
Economy

De Europese Centrale Bank zou beleidsaanpassingen kunnen aankondigen na schokinflatiecijfers

Marktwachters denken dat de Europese Centrale Bank (ECB) haar beleid deze week zou kunnen verfijnen en misschien zelfs de Federal Reserve zou kunnen volgen door haar inflatiedoelstellingen op de langere termijn te herzien.

De Raad van Bestuur van de ECB komt woensdag en donderdag bijeen om haar monetairbeleidskoers en haar beoordeling van de economie van de eurozone te bespreken. Sinds de laatste bijeenkomst lieten de economische gegevens tekenen zien van een vertraging van het herstel, de euro is in waarde gestegen en de kerninflatie zakte in augustus naar een nieuw dieptepunt.

Hoewel de meerderheid van de analisten niet veel beleidsmaatregelen verwacht en denkt dat de ECB tot december zal wachten, is er een kleine kans op aanpassingen in haar richtlijnen deze week, ondersteund door projecties van nieuwe medewerkers.

“Als reactie op een neerwaartse herziening van de inflatievooruitzichten op middellange termijn, verwachten we dat de ECB morgen haar richtlijnen bij de Raad van Bestuur zal bijstellen”, zei Florian Heise van Berenberg in een onderzoeksnota.

“De ECB kan meer dan voorheen benadrukken dat de envelop van 1,35 biljoen euro van het PEPP (het pandemie-noodopkoopprogramma van de ECB) een doel is en geen plafond.”

De eenheidsmunt is aanzienlijk in waarde gestegen sinds het dieptepunt in maart, waardoor goederen uit de eurozone duurder werden voor de rest van de wereld en de prijsdruk van geïmporteerde goederen werd gedempt.

“De appreciatie van de euro begint hoofdpijn te worden voor de ECB”, zei Dirk Schumacher, een ECB-watcher bij Natixis.

“Hoewel het nog geen punt heeft bereikt waarop een meerderheid in de Raad van Bestuur de noodzaak van actie ziet, verwachten we enige ‘verbale interventie’ van president (Christine) Lagarde tijdens de persconferentie, waaruit blijkt dat de ECB bereid is om het beleid verder te versoepelen. dit nodig wordt geacht. “

Om de zaken ingewikkelder te maken voor de in Frankfurt gevestigde ECB, betekent de recente beleidsverschuiving van de Federal Reserve naar een gemiddelde inflatiedoelstelling dat de rentetarieven in de VS langer zullen dalen en dat de dollar meer onder druk komt te staan.

Categories
Economy

Europese markten sluiten iets hoger met focus op Brexit-impasse; Altice Europe stijgt met 24%

De pan-Europese Stoxx 600 sloot met 0,1% omhoog, waarbij de aandelen in basisbronnen met 2,4% stegen om de winst te leiden, terwijl banken daarentegen meer dan 1,6% daalden.

De EU drong er donderdag bij het VK op aan om af te zien van zijn plan om af te zien van het Brexit-terugtrekkingsakkoord en dreigde met juridische stappen, maar de Britse regering van premier Boris Johnson heeft gezworen om door te gaan met haar wetsvoorstel voor de interne markt, ondanks de erkenning dat de stap in strijd is met het internationaal recht.

Het VK en de EU proberen momenteel een handelsovereenkomst te bereiken vóór het einde van de overgangsperiode op 31 december, waarbij het VK de regels van de Wereldhandelsorganisatie zal volgen als er geen overeenkomst wordt bereikt.

Vrijdag kondigde Groot-Brittannië aan dat het zijn eerste grote handelsovereenkomst na de Brexit had gesloten en in principe instemde met een vrijhandelsovereenkomst met Japan. De voorlopige overeenkomst, die de goedkeuring van zowel het Britse als het Japanse parlement vereist, zal naar verwachting eind dit jaar in werking treden.

Wat gegevens betreft, groeide de Britse economie in juli met 6,6% op maandbasis, volgens de eerste schattingen die vrijdag werden gepubliceerd, terwijl de economie probeert te herstellen van de scherpe neergang veroorzaakt door door het coronavirus veroorzaakte lockdown-maatregelen.

In de Verenigde Staten stegen de Amerikaanse aandelen vrijdag tijdens een andere volatiele sessie toen de technologie opnieuw probeerde te herstellen van zijn recente inzinking. De Dow Jones Industrial Average handelde 190 punten hoger, oftewel 0,7%. De S&P 500 klom 0,4% terwijl de Nasdaq Composite vlak was.

Als we naar individuele aandelen kijken, heeft de Anglo-Australische mijnbouwtitaan Rio Tinto het vertrek aangekondigd van zijn CEO en twee senior executives na een uitgebreide aandeelhouderscampagne gericht op de sloop van twee Aboriginal-schuilplaatsen in de rotsen. De aandelen van het bedrijf stegen meer dan 4% op het nieuws.